• Gratis levering in NL, BE en DE
  • Werkdagen voor 15u besteld, zelfde dag verstuurd
  • Mix & Match swimwear in cupmaten
  • Trendy en een goede pasvorm
NL

WELKE BIKINI/BADPAK PAST BIJ MIJN LICHAAM?

Door Danielle Luimes

Bijgewerkt op 01 maart 2021

BEACHLIFE ONTWERPT SWIMWEAR VOOR VERSCHILLENDE BODYTYPEN

Iedere vrouw heeft een ander lichaam. En ook iedere vrouw zal weleens de vraag stellen: welke bikini past het beste bij mijn figuur? Wij vinden het super belangrijk dat jouw swimwear je zelfvertrouwen geeft. Dat je je sexy voelt. Dat je een bikini of badpak draagt die echt iets voor jouw figuur doet! De tips hieronder helpen jou een bikini setje of badpak te kiezen die het beste bij jou past.

 

RECHT FIGUUR

Heb jij een recht figuur? Creëer rondingen door bikini tops te dragen met een speelse twist, decoratieve plooitjes of een strik, het liefst in een halter model. Ook printjes staan je goed. Vergeet niet een badpak met mooie uitsnede te proberen, staat je heel sexy!

 

OMGEKEERDE PEER FIGUUR

Heb jij brede schouders, maar zijn jouw heupen smaller? Dan heb je een ‘omgekeerde peer’ figuur. Kies voor een voorgevormde bikini met beugel om je borsten er mooi in uit te laten komen en voor de juiste ondersteuning. Combineer met een opvallend bikinibroekje in een print of felle kleur. Een shortje is ook geschikt voor een sportieve look.

 

PEER FIGUUR

Heb jij smalle schouders en bredere heupen? Dan heb je een ‘peer’ figuur. Een strapless bikinitop zal je goed staan! Dit laat optisch je schouders breder lijken. Om je borsten meer uit te laten komen kun je ook kiezen voor een bikini met push-up of een sexy decolleté. Draag een bikini top in een felle kleur, een opvallend printje of met ruches. Ben je onzeker over je heupen, kies dan een hoog broekje (let op: niet te hoog in de taille dragen). Of durf je te kiezen voor juist een klein broekje, want dat doet jouw heupen en billen namelijk smaller lijken.

ZANDLOPER FIGUUR

Heb jij een zandloper figuur? In triangelbikini’s komen je vormen goed uit. Om je heupen te verhullen kun je kiezen voor een hoger bikinibroekje, zoals het broekje met omslag waarbij je de band omhoog kunt dragen. Een haltertop staat je ook goed, het geeft een sexy decolleté. Om balans te houden in je figuur kun je het beste kiezen voor één kleur of printje.

 

APPEL FIGUUR

Heb jij een appel figuur? Kies dan voor een (corrigerend) badpak met een taillerend effect of voor een badpak met plooitjes die een eventueel buikje verbergt. Ga voor grote kleurvlakken, grote prints, verticale of diagonale strepen. Wil je graag een bikini dragen, kies dan voor een bikinitop met een beugel (en eventueel voorgevormd) voor extra ondersteuning. Vermijd kleine, lage broekjes.