• Gratis levering in NL, BE en DE
  • Vóór 15:00 uur besteld = vandaag verstuurd
  • Mix & Match swimwear in cupmaten
  • Shop nu, betaal later met Riverty
NL

HOE ZORG IK DAT MIJN BIKINI/BADPAK LANGER MEE GAAT?

Door Anne Stikvoort

Bijgewerkt op 13 februari 2023

 

HANDIGE TIPS & TRICKS OM JE SWIMWEAR LANGER MOOI TE HOUDEN

Yesss, het nieuwe swimwear seizoen is weer geopend! Je bent helemaal blij met je mooie gloednieuwe Beachlife bikini of badpak voor aankomende zomer of je tropische getaway. Het zou natuurlijk zonde zijn als je nieuwste aanwinst minder lang meegaat of sneller slijt doordat je deze bijvoorbeeld op een verkeerde manier wast. Ook kunnen zonnebrand, zweet, zonlicht, chloor en zout water leiden tot snellere slijtage en verkleuringen van je swimwear. Om ervoor te zorgen dat jouw bikini of badpak langer mooi blijft hebben wij een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet over het wassen en onderhouden van je swimwear!

WASTIPS

1. Volg altijd de instructies op het waslabel op.

2. Was je bikini of badpak met een handwasje in koud of lauw water met en een heel klein beetje wasmiddel voor fijne was. Let op: zorg er wel voor dat het wasmiddel goed in het water is opgelost voor je begint met wassen.

3. Gebruik nóóit wasverzachter, hierdoor kan je swimwear sneller verkleuren.

4. Heeft je bikini of badpak een kwetsbaar stofje, printje of decoratie zoals kraaltjes en/of steentjes? Handwas je swimwear dan binnenstebuiten om beschadigingen zoveel mogelijk te voorkomen.

5. Let op: doe je bikini of badpak nooit in de droger! Ook moet je je swimwear nooit uitwringen. Leg deze liever plat neer om te laten drogen op bijvoorbeeld een handdoek (doe dit echter nooit in direct zonlicht om vervorming en verkleuring te voorkomen!).

 

ONDERHOUDSTIPS

1. Draag niet elke dag dezelfde bikini of hetzelfde badpak, maar wissel je swimwear regelmatig af om verkleuringen en slijtage te voorkomen. Spandex (het materiaal waar badkledingstof van is gemaakt) is namelijk een geheugengaren, en daarom heeft je swimwear minstens 24 uur nodig om te drogen en terug te keren naar zijn oorspronkelijke vorm. Door regelmatig af te wisselen voorkom je dat je bikini of badpak snel vervormt of dat het elastiek uitrekt.

2. Slijtage plekken, zwarte stipjes en verkleuringen zijn bijna altijd het gevolg van zonnebrand, zweet, chloor, zout water, zand of zonlicht. Spoel je swimwear daarom na het dragen altijd zo snel mogelijk uit met koud water om verkleuringen en/of beschadigingen te voorkomen. Wees hierin extra grondig.

3. Probeer ruwe oppervlakken zoals een steenstrand of zwembadrand te vermijden of gebruik een handdoek als ondergrond om op te zitten.

4. Zonnebrand kan voor lelijke verkleuringen zorgen. Probeer jezelf daarom minstens een halfuur vóór het dragen van je swimwear in te smeren met zonnebrand, zodat deze eerst goed kan intrekken in je huid en minder afgeeft op je bikini of badpak. Wanneer je tijdens het zonnen of na het zwemmen gaat bijsmeren, probeer dit dan heel voorzichtig te doen. Til hierbij het liefst de randen van je swimwear even op om vlekken te voorkomen.

5. Ga je een sportieve activiteit ondernemen (zoals raften of canyoning) of naar een waterpark? Trek dan liever niet je nieuwste, mooiste bikini aan om beschadigingen te voorkomen.

6. Ook bubbelbaden zijn heel slecht voor je swimwear. Draag daarom liever een wat oudere bikini of badpak of spoel deze nadat je het bubbelbad uit komt zo snel mogelijk uit.

7. Gebruik nooit een strijkbout om kreukels uit je swimwear te krijgen (de hoge temperatuur kan ertoe leiden dat je bikini of badpak uit elkaar valt), maar spoel deze opnieuw uit met water.

Ben je nog op zoek naar een mooie nieuwe bikini of badpak? Bekijk hier dan snel onze nieuwe collectie!